miercuri, 12 noiembrie 2008

Tîrgul organizaţiilor de tineret ale partidelor politice, ediţia IV

Astăzi Tineretul Democrat – organizaţia de tineret a Partidului Democrat din Moldova, a participat la cea de-a IV-a ediţie a Tîrgului organizaţiilor de tineret ale partidelor politice din Republica Moldova.

Noi, tinerii democraţi, am accentuat, în cadrul tîrgului, problema că tinerii nu sunt o prioritate naţională, că timp de opt ani de zile tinerii au fost umpluturi pentru strategii şi proiecte naţionale care nu şi-au realizat indicatorii. Am remarcat faptul că actuala guvernare nu a adoptat acte normative care să susţină tinerii din ţară şi nu a realizat mecanisme de punere în aplicare a politicilor de tineret, dar, din contra, a „mutilat” legea cu privire la tineret şi a scos tot ce înseamnă susţinere financiară. Am spus şi spunem acest lucru, deoarece nouă, Tineretului Democrat, NE PASA de situaţia tinerilor din RM.

Din aceste considerente, am venit la tîrg nu pentru a contabiliza activităţile noastre sau a prezenta TD-ul, informaţie, care poate fi văzută pe pagina web a TD (www.tineretuldemocrat.org), dar pentru a prezenta propria viziune şi propriul concept asupra sectorului de tineret, pentru ca 9 NE PASĂ. Astfel, noi propune 9 priorităţi pentru tineri:

1. Reformarea şi modernizarea sistemului educaţional
2. Locuri de muncă bine plătite
3. Tineri sănătoşi – o ţară prosperă
4. Locuinţe pentru tineri
5. Educaţie culturală şi sportivă pentru toţi
6. Vom lupta pentru ca tinerii să aibă un cuvânt de spus în procesul guvernării şi de luarea a deciziilor, indiferent de vîrstă şi de locul din care provin
7. O armată calitativ nouă - prin trecerea la sistemul pe bază de contract
8. Tineri uniţi – într-o ţară reintegrată - prin prevenirea apariţiei unei generaţii transnistrizate şi moldofobe, care nu va mai putea fi integrată.
9. Tu schimbi guvernarea, noi schimbăm ţara!

Avem capacitatea şi voinţa ca împreună să construim un stat european printr-un dialog intens al tinerilor din Republica Moldova, prin coerenţa unei strategii de perspectivă în care valorile şi principiile fundamentale vor răspunde cerinţelor timpului.

Tineretul Democrat este organizaţia care a furnizat lideri pentru funcţiile publice. În Partidul Democrat tinerii conduc, şi dacă am dat cel mai tînăr deputat în parlamentul RM, şi dacă am dat cel mai tînăr deputat în Adunarea populară a UTA Găgăuzia, consilieri raionali şi orăşeneşti, vice-primari de oraş, înseamnă, că suntem puternici şi că tinerii din Partidul Democrat sunt pregătiţi pentru responsabilitate publică.

Astăzi, noi, tinerii implicaţi în politică avem o responsabilitate mare, deoarece noi suntem cei care trebuie să mobilizeze ţara. Pentru că TU schimbi guvernarea, iar Noi schimbăm ţara!

Departamentul Relaţii Publice şi Imagine al TD

Niciun comentariu: