miercuri, 12 noiembrie 2008

Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat din Moldova acuză PROTV Chişinău de dezinformare a opiniei publice

Tineretul Democrat, Organizaţia de tineret a Partidului Democrat din Moldova, îşi exprimă regretul că postul de televiziune PRO TV Chişinău dezinformează opinia publică prin acuzarea Partidului Democrat din Moldova pentru însuşirea imnului clubului de fotbal FC Dinamo Bucureşti.

Tineretul Democrat aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că la Congresul V al Partidului Democrat din Moldova a fost adoptat ca imn "Oda Bucuriei" din Simfonia IX de Ludwig van Beethoven pe versurile lui Friedrich Schiller, conform art. 5.1 al Statutului Partidului Democrat din Moldova.

Acuzaţiile lansate de postul de televiziune PRO TV Chişinău, reprezintă o comandă politică a unor grupuri de interes cu scop de a denigra imaginea Partidului Democrat din Moldova.

Organizaţia de tineret a Partidului Democrat din Moldova aduce la cunoştinţă faptul că acuzaţiile lansate de postul de televiziune PRO TV Chişinău se referă la o melodie interpretată în cadrul Congresului II al Tineretului Democrat, care este o modificare a melodiei şi textului imnului suporterilor clubului de fotbal FC Dinamo Bucureşti.

Tineretul Democrat este o organizaţie internă a Partidului Democrat din Moldova şi nu are statut de persoană juridică. Prin urmare, imnul PDM este automat şi imnul Organizaţiei de tineret.

Tineretul Democrat nu poartă răspundere pentru plasarea fişierului video pe www.youtube.com, o sursă a pluralismului informaţional care nu poate fi controlată.


Departamentul Relaţii Publice şi Imagine al TD

Niciun comentariu: