marți, 18 noiembrie 2008

Tineretul Democrat Orhei – în acţiune!

Tineretul Democrat din Orhei a avut trei actvităţi în trei zile, dedicate Zilei Tineretului şi Zilei Internaţionale a Studentului.

Sîmbătă, 15 noiembrie, tinerii democraţi împreună cu Administraţia Publică Locală din Orhei (primar Ion Stratulat – preşedintele organizaţiei raionale PDM Orhei) au sărbătorit aceste evenimente în Piaţa „Vasile Lupu” din centrul Orheiului. TD Orhei a venit cu un cadou pentru cei cca. 1000 de tineri prezenţi în piaţă – focuri de artificii. Desigur, acest eveniment, necătând la frigul de afară, a fost unul reuşit.

Duminică, 16 noiembrie, Tineretul Democrat din Orhei împreună cu studenţii au sărbătorit la Clubul de noapte „Lica” - Ziua Internaţională a Studentului. La eveniment au paricipat în jur de 250 de studenţi de la colegiile şi liceele din localitate, biroul politic PDM-Orhei şi invitaţii Oleg Ţulea, deputat în Parlament PDM, Alexandru Baltag, prim-vice-preşedinte TDM, Ana Stefciuc, vicepreşedinte TDM şi Andrei Mecineanu, secretar general TDM. Seara a fost plină de distracţii şi discursuri excelente unde studenţii democraţi au vorbit despre rolul tinerilor în procesul decizional şi importanţa implicării tinerilor în viaţa social-poliică a localităţii şi a ţării.

Totodată, Tineretul Democrat din Orhei a dat dovadă că poate nu doar să se distreze, dar şi să muncească. Astfel, luni, 17 noiembrie, de Ziua Internaţională a Studentului, între orele 15:00 – 16:00, a fost organizat un marş de protest cu genericul: "Tineretul Democrat contra politicilor proaste de tineretului ale Guvernului RM”. Participanţii la protest, cca. 50 de tineri, au parcurs străzile din centrul oraşului, protestând contra politicilor falimentare în domeniul tineretului şi constatînd faptul că tinerii, pentru actuala guvernare, nu sunt o prioritate naţională.Sloganele rostite în timpul acţiunii „Anul tineretului în fiecare an”, „Tinerii la ei acasă”, „Tineretul Democrat pentru tine a luptat”, etc. a trezit susţinere şi interes din partea locuitorilor oraşului Orhei, care se aflau în preajma tinerilor protestatari.

Tineretului Democrat din Orhei, a dat dovadă de maturitate şi verticalitate politică la acest miting, deoarece LE PASA de situaţia tinerilor din RM.

Tineretul Democrat - Orhei

Niciun comentariu: