joi, 11 decembrie 2008

Tineretul Democrat este profund îngrijorat de starea deplorabilă a caminelor studenţeşti din Republica Moldova

Tineretul Democrat – organizaţia de tineret a Partidului Democrat din Moldova, este profund îngrijorat de starea deplorabilă a căminelor studenţeşti din Republica Moldova.

Acest fapt a fost constatat în urma unor vizite din partea membrilor Tineretului Democrat în mai multe camine studenţeşti din capitală. Paturi roase şi tavane prin care se scurge apa, un miros înecăcios de igrasie te izbeşte de la intrare, o atmosfera sumbră, antisanitarie, lipsă periodică de lumină şi căldură – toate acestea descriu cel mai bine starea în care se află un căminul studenţesc din Chişinău.

Unii studenţi au fost mai inventivi şi, încercând să facă haz de necaz, s-au apucat chiar să decoreze camera în stil personal. Mărturie în acest sens stă “Crucea suferinţei”, care, postată deasupra uşii, creează impresia unei camere de penitenţă din secole de mult apuse.

Tineretul Democrat regretă mult acest fapt în condiţiile în care Partidul Comuniştilor din RM a decretat anul 2008 – Anul tineretului. În context, constatăm că actuala guvernare nu a făcut nimic pentru studenţii din ţară, ba din contra, i-a lăsat singuri faţă-n faţă cu greutăţile de astăzi.

TD menţionează că mai mulţi deputaţi din partea Partidului Democrat din Moldova au venit cu propuneri legislative privind stimularea şi încurajarea studenţilor moldoveni, ameliorarea condiţiilor de trai, mărirea burselor, etc. Însă, cu regret, toate aceste propuneri au fost neglijate expres de PCRM.

Amintim că Tineretul Democrat şi Liga Studenţilor Democraţi (organizaţie autonomă din cadrul TD) au reacţionat şi a luat atitudine de fiecare dată în favoarea şi în apărarea intereselor studenţilor din ţară.

În această ordine de idei, dorim să menţionăm că în Manifestul TD (document politic TD, adoptat la Congresul II al TD din 26 octombrie 2008) se stipulează expres că noi, Tineretul Democrat, am apărat, apărăm şi vom apăra permanent interesele şi drepturile studenţilor şi tinerilor din Republica Moldova.

Departamentul Relaţii Publice şi Imagine TD

Niciun comentariu: