vineri, 12 decembrie 2008

În Anul Tineretului, Guvernul comunist a stimulat angajarea doar a 9 absolvenţi din republică

Tineretul Democrat – organizaţia de tineret a Partidului Democrat din Moldova - constată, o dată în plus, că iniţiativa “2008 – Anul Tineretului”, lansată de guvernarea comunistă, a suferit eşec.

TD a atenţionat de cîteva ori ca această iniţiativă poartă un caracter populist şi electoral, fapt demonstrat şi recunoscut astăzi în plenul Parlamentului RM de către Prim-ministrul RM, Zinaida Grecanîi, în cadrul prezentării Raportului Guvernului pentru anul 2008(vezi www.gov.md – Raport final 2008).

Dorim să menţionăm că toate acţiunile PCRM-lui pe parcursul anului au fost sterile şi lipsite de conţinut. În plus, multe acţiuni au fost demarate cu întîrziere, fapt ce demonstrează că actuala guvernare nici nu a avut capacitatea şi nici nu a dorit la modul cel mai serios să abordeze problemele tinerei generaţii, care reprezintă 25 % din populaţia Republicii Moldova şi respectiv viitorul acestei ţări.

În condiţiile în care şomajul este una din cele mai dureroase probleme a fiecărui tînăr absolvent, guvernul, în persoana Primului Ministru, Zinaida Greceanîi, a recunoscut că a facilitat în 2008 angajarea doar a 9 absolvenţi din zecile de mii de tineri care absolvesc anual instituţiile de învăţămînt superior din Moldova.

TD este profund dezamăgit de politica şi de acţiunile actualei guvernări în raport cu studenţii şi tinerii din Republica Moldova şi condamnă indiferenţa, minciuna şi cinismul promovat de actualii guvernanţi.

Departamentul Relaţii Publice şi Imagine TD

Niciun comentariu: