joi, 15 ianuarie 2009

Declaraţia Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat din Moldova, „TINERETUL DEMOCRAT”, vizavi de comunicatul de presă difuzat de Ministerul Aface


Membrii organizaţiei „TINERETUL DEMOCRAT” au participat la o Tabăra de Vară organizată de Mişcarea Tinerilor Socialişti sub egida ECOSY (Tinerii Socialişti Europeni) în luna iulie 2008 şi desfăşurată în Franţa. Doi dintre participanţii la acest program într-adevăr au rămas în spaţiul Shengen.

Membrii delegaţiei au fost recomandaţi de către organizaţiile teritoriale de tineret a PDM. Perfectarea documentelor şi prezentarea lor la Consulatul Franţei a fost responsabilitatea fiecărui membru al delegaţiei. PDM a emis doar o scrisoare de recomandare pentru întreaga delegaţie.

Decizia celor doi tineri este una regretabilă, dar , în acelaşi timp, înţelegem că ei au preferat să rămână în Europa şi să-şi caute un loc de muncă în loc să se întoarcă într-o ţară guvernată de către comunişti, în care tinerii nu-şi mai văd viitorul. Faptul că unii cetăţeni ai R. Moldova utilizează orice mijloace posibile pentru a părăsi ţara lor natală demonstrează că situaţia în ţară a devenit pur şi simplu insuportabilă, drepturile lor nu sunt respectate, iar statul nu le asigură bunăstarea şi securitatea.

Totodată, dorim să aducem la cunoştinţa opiniei publice că încercările poliţiei de a învinui PDM în acest caz au drept scop denigrarea imaginii Partidului Democrat în ajunul alegerilor parlamentare. Mai mult decât atât, poliţia încearcă, prin intimidări şi ameninţări, să obţină mărturii false de la membrii organizaţiei de tineret care au participat la tabăra de vară pentru a distorsiona şi mai mult realitatea.

Prin acţiunile sale, Ministerul Afacerilor Interne nu face altceva decât să ne demonstreze că se va implica activ în viitoarea campanie electorală intimidând partidele şi liderii de opoziţie.

Departamentul Relaţii Publice şi Imagine TD

Niciun comentariu: