miercuri, 19 decembrie 2007

Ce ascunde Voronin?

Oleg Cristal, care a asistat la conferinta de presa a presedintelui V. Voronin scrie pe blogul sau urmatoarele:
Preşedintele R. Moldova, Vladimir Voronin, a declarat că în spatele Partidului Liberal Democrat, creat recent, stă fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Securitate, Valeriu Pasat. Ultimul, deţinut timp de un an şi jumătate la Chişinău, a fost eliberat şi a părăsit ţara spre Federaţia Rusă, unde lucrează în calitate de consilier al şefului Concernului RAO EĂS, Anatolii Ciubais. Se bănuieşte că Pasat are legături strânse cu FSB-ul rusesc, dar şi cu MGB-ul de la Tiraspol. Unul dintre avocaţii lui Pasat a fost Alexandru Tănase, prim-vicepreşedinte al PLD. Anterior Dumitru Diacov declara că proiectul PLD ar fi lansat de către consilierul lui Voronin, Mark Tkaciuk, informaţie respinsă de către liderul acestei formaţiuni, Vlad Filat.
Interesanta ideie, dar total deplasata de realitate. Comunistii sint primii interesati in dispersarea spectrului politic in tandem cu alte initiative ca
  1. majorarea pragului electoral,
  2. interzicerea blocurilor electorale,
  3. crearea de partidute gen Partidul Conservator, Partidul Liberal Democrat sau Partidul lui Sergiu Mocanu (spun asa pentru ca oricum Mocanu va fi presedinte, cum era clar si in cazul lui Filat)

Atunci fe fundalul celorlalte partide mici si galagioase, PCRM apare unul solid si serios. Mai ales ca dupa redistributia voturilor date partidelor care nu au trecut pragul, comunistii cistiga binisor iarasi ca in 2001 vreo 20-25 mandate.

Sergiu Scutaru

Un comentariu:

Anonim spunea...

Concluzie corectă, care trebuie să dea de gândit opoziţiei "fărâmicioase".